М`ясні гранули та сало рослинного походження виготовляють студенти із Сум

Студенти сумського національного університету виготовляють еко-посуд, м’ясні гранули та сало рослинного походження. Свої проекти розробляли у лабораторії протягом року.

М`ясні гранули створили для того, щоб здешевти страви з м`яса. З них студенди вже готували котлети, кажуть, вони вийшли більш соковиті.

Анастасія Шевцова, студентка

“Для м`ясних гранул використовуються компоненти рослинного походження, вони не шкідливі для нашого організму.  М’ясні гранули можна додавати у фарш для котлет, для сосисок, сардельок, напівфабрикатів з м’яса”.

Виготовили студенти й штучне сало. Воно на основі рослинної олії. Науковці зараз вдосконалюють його смак.

“Його можна смажити, варити і воно не втратить свою консистенцію. Також ми можемо зробити його зі шкірочкою, а також з м`ясною прокладкою, яка буде імітувати саме сало зі шкіркою” – каже координатор проектів Дмитро Бідюк.

У лабораторії також працюють над проектами, які можна використовувати у кондитерській справі.

Антоніна Запорізька, студентка

“Всі вважають, що суфле це дуже складна справа, яку нереально приготувати у домашніх умовах.  Я пропоную даний порошок, який потрібно просто залити водою, збити, випекти і суфле готове. Основними компонентами  є сухий порошок з органічних абрикос, цукор та також білок яєчний”.

Студенти також виготовляють органічні чіпси, бісквіти без додавання яєць та ріжки з груші для морозива.

comments powered by HyperComments