У Сумському училищі показали, що їли люди в часи Голодомору

 «Україна-1933: кулінарна книга». у Сумському міжрегіональному вищому  професійному училищі відкрили виставку робіт Миколи Бондаренка на тему харчування людей в період Голодомору.

Виставка Миколи Бондаренка представляє собою серію графічних робіт, що зображують рослин і тварин, яких люди їли в часи Голодомору.

Лобода, подорожник, кленове листя,очерет, минулорічна картопля,гризуни,коти і собаки – це складало раціон українців у 32-33 роках. Кілька робіт показують знаряддя, з допомогою яких активісти шукали у домівках та дворах селян заховане зерно.

«Так як у нас на базі нашого закладу відкрито Центр дослідження Голодоморів. В рамках цього проекту ми домовилися з художником. Вперше в Сумах ця виставка експонується саме в нашому навчальному закладі. Виставка унікальна. За рецептами цієї виставки ми ще в 2015 році виготовляли макорженики, за рецептами книги «Україна -33» , – розповіла заступник директора Сумського міжрегіонального вищого професійного училища Тетяна Сорокіна.

 «Виставка Миколи Бондаренка об’їздила майже всі континенти і країни,вона постійно діюча в штаті Нью-Джерсі. Це не просто виставка, це гімн українському народу, яке вистояло, яке змогло», – розповіла керівник історико-патріотичного проекту «Герої нації» Людмила Говійна.

Після презентації виставки учні професійного училища влаштували майстер-клас для відвідувачів. Демонстрували, як приготувати найпоширенішу страву часів Голодомору – маторженики.

Виставка Миколи Бондаренка діятиме впродовж травня і червня,а потім буде відкрита для відвідувачів з наступного навчального року.

comments powered by HyperComments