Різдвяний гастрофест «Слобожанські смаки» стартував у Сумах

Відкрили його 7 січня  на ярмарку поблизу стадіону «Ювілейний» у Сумах. Триватиме фестиваль два тижні. Організатори заходу -майстерня творчих ідей «Урбан лис» і відділ промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації. До 14 січня гості десяти ресторанів-учасників зможуть скуштувати в закладах автентичні страви Слобожанщини і проголосувати за найсмачніші з них. Кожен заклад розробив до п’яти страв, що подаються в спеціальному меню. Юрій Гладенко, співорганізатор фестивалю розповідає

«Вони формують спеціальне меню, таким чином, за рахунок народного голосування ми зможемо зясувати , що людям до вподоби, і в подальшому створити умови, щоб ця страва зайняла чинне місце. До Сумщини будуть їхати до конкретної страви», розповів співорганізатор фестивалю Юрій Гладенко.

 Співорганізатор фестивалю Ольга Ковалевська говорить:  «У кожному ресторані свої пошуки, хтось не дуже заморочувався, хтось більш ґрунтовно: взявся за архів, обдзвонив усіх бабусь і знайшли цікаві страви. Є книжки, де описуються особливості цього регіону. Я не знаю, чи хтось зробив таратуту, але , наприклад , таратута –  це така штука, що тягне на назву ресторану одразу».

Денис Полак, ресторатор, учасник фестивалю говорить: « На цю тему ми давно роздумували, що хотілось би розробити в місті страви, що могли б приваблювати туристів і бути візитівкою нашого міста. Ми трішки «накопали» цікавих рецептів, які хочемо показати нашим гостям».

 

Залиште коментар першим!

Залиште відповідь